What's up, Doc?

Kalender

11. april 2015 kl. 12
Orgelkoraler
Tombeau d’un Ange (Uropf.)
Nu blitzer Åndens hvide lys
Tre påskepræludier
John Frandsen, orgel
Orgelmatiné i Københavns Domkirke

9. maj 2015 kl. 17
NORA - Et Dukkehjem
Kammeropera - repremiere
Radmila Rajic, Trine Bastrup Møller, 
Jens Bruno Hansen, Jørn Pedersen, Morten Grove Frandsen
ATHELAS Sinfonietta Copenhagen
Dirigent: Maria Badstue
Teater République, København
Forestillingen spiller indtil 23. maj
Billetter kan købes her.


2. juni 2015 kl. 19.30
Postcard from EGOLAND
(Uropførelse)
Randers Kammerensemble
David Riddell, dirigent
Slotskoncert 
Clausholm Slot
Koncerten gentages:
4. juni 2015 
Cambridge
5. juni 2015 
Oundle
9. juni 2015
St. John’s Square. London


14. august 2015 kl. 19.30
Thisted Musikteater
19. august 2015 kl. 19.30
Viborg Musiksal
De/cadences (blæserkvintet)
Thy Kammermusik Festival

19. august 2015 kl. 19.30
Thisted Kirke
21. august 2015 kl. 19.30 
Ansgarkirken, Øster Jølby (Mors)
Aiolos (fløjte og strygekvartet)
(Uropførelse)
Thy Kammermusik Festival

http://republique.dk/dk/forestillinger/et-dukkehjemhttp://thychambermusicfestival.dk/dk/http://thychambermusicfestival.dk/dk/shapeimage_5_link_0shapeimage_5_link_1shapeimage_5_link_2
Aktuelle links
Et Dukkehjem
Seven Silly Songs
Postcard from EGOLAND
De/cadences
Requiem


Et%20Dukkehjem.htmlSeven%20Silly%20Songs.htmlPostcard%20from%20EGOLAND.htmlDeCadences.htmlRequiem.htmlshapeimage_6_link_0shapeimage_6_link_1shapeimage_6_link_2shapeimage_6_link_3shapeimage_6_link_4
 
Februar 2015

Igennem mange år har jeg haft det privilegium at arbejde sammen med Aarhus Sommeropera. Dette lille kompagni opretholder et meget højt ambitionsniveau, kke blot når det gælder nye og utraditionelle opsætninger af det klassiske operarepertoire, men også i forhold til at skabe musikteater af og for samtiden. 

Det var hertil, jeg skrev operatrilogien Tugt og Utugt i Mellemtiden baseret på Svend Åge Madsens store kultroman fra 1970’erne. De tre operaer fik premiere i hhv. 1998, 2000 og 2004 - og ved opførelsen i august 2004 kunne man opleve hele trilogien ved en uforglemmelig marathon-opførelse af alle tre operaer på samme dag. En kunstnerisk ‘jernmand’-præstation af alle de medvirkende!

Igen i 2013 fik jeg lejlighed til at realisere et spektakulært projekt på Aarhus sommeropera: en tegneserie-opera - formentlig verdens første af sin art.

Den blev til sammen med Ivar Gjørup, ophavsmand til den legendariske tegneserie EGOLAND. Han og jeg havde tidligere lavet et par projekter sammen, og jeg havde i mange år drømt om at transformere hans tegneseries skæve og syrede univers til en burlesk opera comique.

Og således gik det til, at vi i 2013 kunne præsentere kammeroperaen 1/2LELUJA. En to-akters komedie for syv sangere og en danser - og ikke mindst Randers Kammerensemble, som er det altid årvågne og kompetente band i orkestergraven på det lille teater i Den Gamle By. 

Efter denne EGOLAND-opera opfordrede David Riddell, manager for både Sommeroperaen og Randers Kammerensemble, mig til at skrive et orkesterværk baseret på musikken fra operaen. Det er nu blevet til en kaleidoskopisk suite med titlen Postcard from EGOLAND. Værket er en rapsodisk promenade over stemningsbilleder og snapshots fra operaen. Man vil uden videre kunne genkalde sig fornemmelsen af tegneserie - ting er ikke altid liiiiige det, de giver sig ud for. 

Stykket bliver uropført af Randers Kammerensemble ved en slotskoncert i juni, hvorefter de medtager det på deres turné til England. 

Umiddelbart forud for det står der også opera på mit program. I november 2014 havde vi urpremiere i Odense på min nyeste kammeropera Et Dukkehjem baseret på Henrik Ibsens verdensberømte teaterklassiker. Et spændende projekt, som fik en rigtigt fin modtagelse i Odense, og som jeg glæder mig meget over at få mulighed for at genopsætte i maj måned på Teater République i København. 

Senere på sommeren venter flere gode projekter - først og fremmest i Nordvestjylland, hvor jeg har to værker med på dette års Thy Kammermusik Festival. Festivalen finder sted hvert år som en international master class, hvor unge musikere fra hele verden valfarter til Thy for at modtage undervisning i kammermusik. Hver aften i kursusperioden kvitterer de unge musikere for opholdet med koncerter rundt omkring i det vilde og betagende Nordvestjylland. 

Jeg deltog med stor glæde i festivalen for et par år siden, og i år har jeg fået lov at skrive et nyt værk til lejligheden: Aiolos for fløjte og strygekvartet. Det er inspireret af Vindens Gud - ham, der også har lagt navn til Æolsharpen (vindharpen). Et passende udgangspunkt, forekommer det mig, for et stykke musik til dette forblæste hjørne af Danmark!

John Frandsen


Tugt%20og%20Utugt.htmlEGOLAND.htmlPostcard%20from%20EGOLAND.htmlEt%20Dukkehjem.htmlhttp://thychambermusicfestival.dk/dk/shapeimage_8_link_0shapeimage_8_link_1shapeimage_8_link_2shapeimage_8_link_3shapeimage_8_link_4

This site will no longer be supported or updated.
Please click here to get to the new website: 
www.johnfrandsen.eu
(and don’t forget to bookmark the new destination...)Foredrag.htmlhttp://www.johnfrandsen.eushapeimage_9_link_0shapeimage_9_link_1